Kırık Leblebi
– Leblebi, tazeliği ve çıtırlığıyla en sevilen kuruyemiş çeşitlerindendir.
– Lif bakımından zengin olan sarı leblebi, sindirim sistemi için fayda sağlar.
– İçerdiği besin değerleriyle tok tutucu özelliğe sahiptir, diyet listelerinde de sıkça tüketilir.
İçindekiler
- Nohut
Kırık Leblebi
Kırık leblebi, leblebiyi ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Genellikle tam leblebi yerine, leblebinin kırılmış veya parçalanmış halini ifade eder. Bu parçalanmış leblebi genellikle daha küçük parçalara ayrılmıştır ve çoğunlukla atıştırmalık olarak tüketilir.
Kırık leblebi, tıpkı tam leblebi gibi kavrulmuş nohuttan yapılır ve genellikle tuzlu veya çeşitli baharatlarla tatlandırılmış olabilir. Kırık leblebi, atıştırmalık olarak tüketilirken veya tariflerde kullanılırken tercih edilebilir.
Kırık leblebinin küçük parçalara ayrılmış olması, bazı tariflerde daha iyi bir kullanım sağlayabilir veya atıştırmalık olarak daha kolay tüketilmesini sağlayabilir. Ayrıca, tuzlu veya baharatlı çeşitler, lezzet çeşitliliği sağlar.
Leblebi, kuru nohuttan elde edilir. Nohutun leblebiye dönüşmesi yoğun bir emeğin ürünüdür. Üç aşamalı kavurma ve dinlendirme süreçlerinden geçerek oluşur.
Türkiye'nin en popüler kuruyemişlerinden biri olan sarı leblebi, sadeliği, hafifliği ve doyuruculuğu ile bilinir. Ayrıca keyifli ve eğlenceli bir atıştırmalık olarak da tanınır.