Tuzlu Leblebi
– Leblebi, tazeliği ve çıtırlığıyla en sevilen kuruyemiş çeşitlerindendir.
– Lif bakımından zengin olan sarı leblebi, sindirim sistemi için fayda sağlar.
– İçerdiği besin değerleriyle tok tutucu özelliğe sahiptir, diyet listelerinde de sıkça tüketilir.
İçindekiler
- Nohut
- Tuz
Tuzlu Leblebi
Tuzlu leblebi, leblebi türlerinden biridir ve genellikle kabukları çıkarılmış ve ardından tuzlanmış olarak sunulur. Tuzlu leblebi, atıştırmalık olarak yaygın bir şekilde tüketilir ve genellikle içinde yüksek miktarda sodyum bulunur.
Leblebi, kuru nohuttan elde edilir. Nohutun leblebiye dönüşmesi yoğun bir emeğin ürünüdür. Üç aşamalı kavurma ve dinlendirme süreçlerinden geçerek oluşur.
Türkiye'nin en popüler kuruyemişlerinden biri olan sarı leblebi, sadeliği, hafifliği ve doyuruculuğu ile bilinir. Ayrıca keyifli ve eğlenceli bir atıştırmalık olarak da tanınır.